1,5 kg roštěnce, do půl litru oleje, sladká paprika koření asi 45 g, 30 g pepře, chilli koření 15 g, kečup 150 g, sůl 45 g, mouka 75 g, žampiony sterilované asi 300 g, kapie sterilované asi 220 g a cibule do půl kg. číst dál
Kořeny umyjeme, krátce povaříme a do horké koupele ve vaně nalijeme dostatek vývaru přímo z kastrolu (smaltovaného) přes cedník plastový velký. číst dál
Devastace přírody, stravování, vzduchu i vody je již dostatečně popsána. Tato znalost nám nepomůže. Hlásání a nic nedělání pro ekologii je také k ničemu. Prostě v těchto podmínkách se nalézáme a pokusíme se ozdravit i za této situace, neboť jinou nemáme. číst dál
Právě Josef Friml vymyslel a zbudoval složitý, na tehdejší dobu mechanismus, který vhání figurkám život. Aby se nám jevily živé, hýbou se, jdou, pracují, vyhrávají.. číst dál
Sv. František z Assisi, v Itálii v Umbrii, vzal své přátelé do jeskyně. Před tím tam postavil živého osla a vola a nechal kněze zde sloužit první vánoční půlnoční mši. Stalo se to roku 1223. Během vánoční noci nastalo mysteriózní dění, kdy se mu zjevilo Jezulátko a on si je mohl pochovat! číst dál