Kopřiva vědecky

Napsal Astroesoterickaspol.bloger.cz (») 28. 3. 2010 v kategorii Zdravotní, přečteno: 2817×
kopriva-a-caj.jpg

(Jak dvoudomá tak i žahavá).

Obsahuje třísloviny, karoteny, vitamín B2, provitamín A, mnoho vitamínu C, hodně chlorofylu potřebný k syntéze vitamínů E a K. Pak obsahuje minerály: sloučeniny sodíku, draslíku, vápníku, železa,.. další sloučeniny síry, kyselinu křemičitou, mravenčí, pantotenovou, histamin, serotomin, acetylcholin aj. Je možné že ty nejúčinnější v ní neznáme.

V celém světě se používá při nemocích ledvin a močových cest, nemocích žaludku a střev, při jaterních kolikách a žlučníkových problémech, při cukrovce a chudokrevnosti, při nedostatku vitamínu. A to šlo o léčbu sušenou bylinou. Je možné že čerstvé jsou daleko účinnější.

Čaj z kopřivy lze pít denně a může se stát součástí vašeho denního životního stylu. Každopádně vám dodá energii a zruší pocity únavy.

Mladé výhonky kopřiv pokrájejte na centimetrové kousky a spařte aby nepálily. Pak je upravte jako špenát, jako přílohy k masu, do polévek (bramborových, zeleninových), do salátů, omelet a nádivek (velikonoční).

Šlehání se pálivými kopřivami vyvolává místní prokrvení tkání, tím jejich pročistění a výživu. Kopřiva žahavá více pálí než popisovaná, užití je stejné, roste na zahradách, u pařenišť ..

Když listy nebo celé stonky usušíme, musí zůstat hezky zelené.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a nula